2017. március 13., hétfő

Hetedik Fejezet - The game is on

Helló, kedves fangörcsölők, unatkozók és az Univerzum egyéb idetévedői!
Mégis időben érkezem a fejezettel, mert sikerült ma leülnöm és befejeznem (majdnem eltemetett az iskola...). Jó hír, hogy összeállt a fejemben az egész történet, így belecsaphatunk a lecsóba, a rossz, hogy ki tudja, mikor csapnak össze a fejem felett a hullámok. Szörnyű ez a koleszos, kötelező időbeosztás, mert konkrétan nincs negyed óránál több időm, amit úgy töltenék el, ahogy akarok.
Mindegy, befejezem a hisztizést, most örülni kell annak, ami van.
De még micsoda, muhahaha!
Jó olvasást ^-^

Benedict legszívesebben felrúgott volna valamit. Vagy inkább valakit.
- Sherlock, ezzel nem segítesz! - szűrte a fogai között, lassan tagolva a szavakat, nehogy valami goromba csússzon ki a száján.
A detektív lepillantott a földön kuporgó színészre, és megforgatta a szemét.
- Csak segíteni akartam.
Sarkon fordult, és átsétált a terem túlsó felébe.
Segíteni a fenét - gondolta Ben. - Inkább okoskodni.
Elhessegette a dühös gondolatokat, és ismét lehunyta a szemét.
Koncetrálj!
Apró, zöldes derengés a sötétben, hideg érintés az elméjében, mindjárt megvan, mindjárt…
Kisiklott az ujjai közül.
Kon-cent-rálj!
Benedict makacsul összeszorított fogakkal próbálta újra megérinteni elméjével a kis forgótáras pisztolyt, ami előtte hevert a padlón, de tegnapi sikeres gyakorlatai után most csúnyán orra esett. Élő, gondolkodó lényeket sokkal könnyebben tudott befolyásolni, hiszen amint összekapcsolódik a tudatuk, ő már képes az irányításra, de a tárgyaknál pont itt volt a gond: nem volt mit befolyásolni. A professzor nem tudta elmagyarázni, hisz’ nem találkozott korábban a telepátia semmilyen formájával, tehát a színésznek egyedül kellett ráéreznie, mi is a teendője.
Ez pedig korántsem volt egyszerű feladat.
Lazított a törökülésen - kezdett zsibbadni a lába -, és kezével megérintette a hideg fémet. Kell itt lennie valaminek, amiből kiindulhat. Kezén végigbizsergett egy érzés, lehunyt szemei előtt kiélesedett a zöld fény, de egy másodperc múlva el is tűnt.
Benedict mérgesen a padlóba öklözött, és feltápászkodott a földről.
Hűvös légáramlat borzolta fel a haját, ahogy Smaug tökéletes ívben landolt pár méterre tőle. Csontos, szikár alakján úgy álltak a szárnyak, mint egy különös, csábító ruha részei; a professzor jó munkát végzett. Szeme sugárzott: a hosszú bezártság után imádott a levegőben lenni.
- Hé, Smaug! - intett a fiúnak Ben, a sárkányember könnyed mozdulattal fordult felé.
- Igen?
- Nem tudod, hol van a professzor?
Kezdett ironikussá válni, hogy állandóan őt keresik, mintha ők akarnának itt bármit is csinálni.
- Azt hiszem, Mr. Singh-gel a laborban vannak - töprengett el a fiú.
- Kösz - biccentett Benedict, és sarkon fordulva az ajtó felé indult.
- Öhm, M… Mr. Cumberbatch! - szólt utána félszegen Smaug.
A színész meglepetten torpant meg.
- Hm?
- Mr. Champleton azt mondta, a délután valami fontosról kell beszélnünk. - Smaug picit kitárta a fél szárnyát. - Tudja esetleg, hogy mit akar?
- Igen, attól tartok - komorult el Ben tekintete. - De hé! Nincs több magázódás és Mr-ezés, rendben? - Visszasétálva Smaughoz megborzolta a haját. - Hiszen tesók vagyunk!
Smaug sápadt bőre egészen emberi színt öltött - a sárkányember elpirult.
- O… oké - egyezett bele, Ben pedig már rohant is kifele az edzőteremből.
- Oh, máris végzett? - csillant fel Champleton szeme, ahogy megpillantotta a belépő Benedictet.
A színész halkan behajtotta maga mögött az ajtót, miközben megrázta a fejét.
- Nem sikerül.
A professzor arcáról lehervadt a bizakodó mosoly.
- Ajaj. Pedig azt hittem, ez is egyszerű lesz. Vagyis - A professzor zavartan megigazította a nyakkendőjét. -, hogy nem olyan nehéz.
Benedict megforgatta a szemét.
- Egyáltalán semmi nem történt, hiába próbáltam hatni a pisztolyra.
Mr. Champleton megkocogtatta az asztalán hagyott lombik oldalát, és elgondolkodva meredt maga elé. Benedict türelmesen várt, hátha kitalál valamit.
Percek óta figyelte, ahogy a professzor szeme néha lázasabban csillog, aztán aprót rándul a szája sarka.
- Mi lenne… - kiáltott fel hirtelen. - Azt hiszem, kitaláltam valamit!
Benedict csak kérdőn oldalra döntötte a fejét.
- Próbálja a levegőben lévő molekulákat befolyásolni! Ha el tudja érni, hogy azok az esetlegesen előforduló szerves anyagok megmozdítsák a tárgyat, akkor…
A professzor elmélyülten magyarázta az ötletét, és negyed óra múlva Benedict ismét az edzőteremben ült, lehunyt szemmel, erősen koncentrálva.
Néhány pillanat múlva egymás után három golyó csapódott a falba.

Khan unottan dobolt a kanapé karfáján, Sherlock nemes egyszerűséggel a háttámlán átdobva a lábát fejjel lefelé feküdt, míg Smaug ideges szemrángással meredt maga elé. Velük szemben Mr. Champleton és Benedict ültek, és épp befejezték a színész “álmának” ismertetését - ami látszólag csak Smaugra tett nagyobb hatást.
- Öh… Kérdezhetek valamit? - motyogta a sárkányfiú.
A professzor bólintott.
- Ki az a Loki?
Khan megforgatta a szemét.
- Loki a cselszövés és az ármány istene az északi mitológiában, képes varázsolni, és nagyon veszélyes - összegezte a professzor.
Sherlock átkarolt egy kispárnát.
- Meg kell állítanunk? - tért a lényegre azonnal.
Benedict gyorsan bólintott.
- A lehető leghamarabb, és meg kell keresnünk Tomot is… Segítesz nekem, Sherlock? - nézett a detektív szemébe kérlelőn (bár ez elég érdekes mutatvány volt, lévén Sherlock fordítva bámult a színészre).
Sherlock vállat vont.
- Ha teljes hozzáférést kapok a professzor laborjához és a biztonsági kamerákhoz… Várjunk. - Sherkock visszaült a kanapéra, ölében a kispárnával, és ujjait összetámasztotta az álla alatt. - Mondja prof, hogy vannak kamerák.
- Igen, egy-kettő - felelt Mr. Champleton.
Sherlock szemmel láthatóan megnyugodott.
- Akkor a laborban kezdem a nyomozást, Benedict, rád bízom a kamerák felvételeit - kezdett el szervezkedni a detektív, belelendülve a rejtély fejtegetésébe. A professzor engedélyét meg sem várta.
- És én mit csináljak? - kotyogott közbe Smaug. Sherlock hümmögött.
- Khannal vizsgáljátok meg, mekkora a professzor gépének a sugárzása, és a térképen keressetek hasonló helyeket! Lehet, hogy így megtaláljuk Lokit.
Khan komoran bólintott, Benedict pedig meglepetten nyugtázta magában, hogy az űrterrorista könnyebben elfogadta a közös munkát Smauggal, mint gondolta volna.
- De mindez - állt fel a professzor - várhat holnapig.
- De hát... - kiáltott fel Benedict felháborodottan, Sherlock is értetlenül meredt Champletonra.
- Pihenésre van szükségetek! - szakította félbe a kialakuló vitát a prof. - Mr. Cumberbatch, magának a legfontosabb, hogy kipihent elmével tudjon gyakorolni, a többiek pedig beszokó fázisban vannak! Tudom, hogy aggódik - tette hozzá kicsit finomabban, megbánva, hogy így rápirított a színészre. -, tudom, hogy krízishelyzet van kialakulóban, de csak ezt az egy estét aludják végig.
Sherlock szó nélkül sarkon fordult és bevágta maga mögött az ajtót. Ben fásultan vállat vont, és Smaugot a vállánál fogva kiterelgette az ajtón.
A professzor egyedül maradt Khannal.
- Mr. Singh? - noszogatta Champleton a férfit, hiába.
- Lenne egy kérdésem - pillantott fel a katona, jégkék, átható szemei szinte zavarba hozták a professzort. Gyanú ült bennük. - Nem szokta visszanézni a kamerák felvételeit?
A professzor elgondolkodón nézett farkasszemet a klónnal.
- De, de igen - válaszolt lassan. - De tudja, képes vagyok elsiklani egy kevésbé szembetűnő jel felett, és a memóriám sem a régi már.
Khan bólintott, nem tűnt meggyőzöttnek.
- Köszönöm az információt. Ne feledje - állt fel, jeges tekintete szinte keresztüldöfte a professzort -, hogy ki az ellenség.

A szobájába tartva Khan könnyedén emlékezetébe idézte a klónok és Benedict nevét.
A professzor titkol valamit.






Eközben valahol máshol Amerikában

Zöld köpeny úszott a levegőben, a bőrtalpú csizma nesztelenül érintette a földet. Loki némán haladt végig a folyosón, az emberek úgy mentek el mellette, mintha ott sem lenne.
Vagy csak képtelenek voltak látni.
A jégherceg szemlélődött, eszébe vésett pár nevet és arcot, majd határozottan irányt változtatva egy újabb folyosóra kanyarodott. Szemei üvegesen meredtek előre, a ravasz csillogásnak nyoma sem volt. Szinte gépiesen emelte meg jogarát, és öltötte fel a dundi asszisztens alakját. Bekopogott egy szobába - kis tábla hirdette, hogy Edward Monroe, kerületi ügyész birodalmába lép be -, a bélelt, fényesre csiszolt ajtó puhán nyílt ki, felfedve a mögötte lévő irodát. Szürke öltönyös, borotvált férfi ült az íróasztalnál, a kezében tartott ezüst toll szabályosan szántotta a sorokat a papíron.
- Elnézést, Mr. Monroe! - köszörülte meg a torkát Loki, szájából vékony, női hangok peregtek. - A főügyész úr beszélni kíván önnel.
A szőke, sápadt férfi kíváncsian kapta fel a fejét.
- Mondta, milyen ügyben?
- Nem, csak azt, hogy sürgős.
Monroe letette a tollat, felállt, és megigazította magán az öltönyt. Nem tudta, mi okból keresheti a főügyész, de talán kap végre egy ügyet.
- Az irodájában várja - tette hozzá asszisztens-Loki, mire az ügyész bólintott.
Lesietett a lépcsőn, észre sem véve - hiszen nem is tudta volna - az őt követő Lokit. Az isten, immár valódi alakjában, láthatatlanul követte a férfit. Amaz kihajtott egy ajtót és kilépett a lépcsőházból egy kis udvarra, amit dohányzásra jelöltek ki az alkalmazottaknak. A hideg felkúszott a lábán, megborzongott.
Ám nem egyedül a hideg miatt. Megtorpant, ahogy megérezte tarkóján a metsző pillantást.
- Edward Monroe - ejtette ki Loki a szavakat, szenvtelenül, minden hangsúly nélkül. Jogarsuhintás, és az éppen csak észbe kapó férfi megpördült a levegőben, majd térdre esett az isten előtt. Szája kiáltásra nyílt, de csak néma tátogásra volt képes. - Gerald Splitman üdvözletét küldi, kígyó - vicsorodott el Loki, arcán idegen kifejezés ült.
A férfi fejében egymást kergették a gondolatok. Nem ismerte a nevet, sem ezt a futóbolondot, de mire elgondolkodhatott volna a szíve felé közelítő kék ragyogáson, szeme fennakadt, és halottan zuhant a hideg kőre.

2 megjegyzés:

  1. Úúú, ez kezd egyre érdekesebb lenni. Nagyon imádom Smaugot, olyan kis husi, hogy magázza Bent és elpirul, ahhw, nekem kell egy Smaug otthonra. Sherlockot is imásom, persze, hogy szervezkedik a drága, meg amúgy Bent is nagyon megkedveltem, nem is beszélve Khanról. (Ér shippeket gyártani? Tudom, féltesók és nem incestezünk, de nyuuuh).
    Loki most nyírt ki valakit és biztos nem jó szándékkal cselekszik, majd ha találkozik a féltesókkal, akkor se, de őt nem lehet nem szeretni. Utállak, hát nem elég, hogy amúgy is fangörcsölök mindenen, most ők is itt vannak.
    Love yaaa :3

    VálaszTörlés
  2. Oh ha tudnád én magamban hányszor összeboronáltam őket xD (de csak egy Loki x Khan fic lett belőle a Galacticra)
    Akkor vegyünk együtt Smaugot, olyan kis husi potato a drága.
    Amúgy elég durva fangörcsöket okoz néha ez a sztori. Szóval így egyben van minden és jah.
    Éniiiis <3

    VálaszTörlés