2017. április 10., hétfő

Nyolcadik Fejezet - Nyomkövetők


Hello, kedves unatkozók, fangörcsölők és az univerzum egyéb idetévedői!
Ahogy ígértem, egy hét csúszással, de itt az új fejezet! Ezután még pontosan tíz lesz hátra a történetből, szóval haladunk, haladunk.
A napokban elgondolkoztam, mikor rendbe raktam a vázlataimat, hogy milyen régi is ez a történet. De komolyan! Az első részt a Wreit Your Dreams-re 2015. április 15-én raktam ki és... OOOOOH. Na most jöttem rá, hogy ezek szerint most szombaton lesz az évfordulója. hehe. Mennyire régen volt... és mennyit fejlődött azóta a történet!
Oké, lőjetek le, nem dumálok többet :D
Jó olvasást!

Benedict akkora lendülettel ült fel az ágyban, hogy a könyökét is  beverte. Sziszegve dobta le magáról a takarót, agya zakatolt, ahogy kivágta szobája ajtaját, s minden méltóságáról megfeledkezve rohant végig a folyosón. Csak remélni tudta, hogy megtalálja a professzort, de valami azt súgta, tudja, hol van a szobája. A pánik összeszorította a torkát, nem tudta kiverni a látomás képeit a fejéből. Ahogy a férfi szemében egy csapásra kihunyt a fény... Hármasával szedve a lépcsőfokokat, majd’ nyakát törve futott le három emeletet, el a labor mellett. Lassított, lihegve forgolódott, sorra véve az ajtókat. Tehetetlenül pillantott az üres, fehér bejáratokra, majd vállat vont és sorra bekopogott mindegyikbe. Csend, csend, semmi, csak a koppantások visszhangja. Aztán a labor bal oldalán…
- Szabad! - kiáltott a professzor, Benedict fején pedig átfutott a gondolat, hogy Champleton talán sosem alszik.
Körül sem nézve berontott a szobába, a professzor meglepetten pillantott rá.
- Pro… professzor! - kapkodott levegő után a színész. - Lo… Loki…
- Hó-hó, csak lassan! - Champleton a fotelhez támogatta Benedictet. - Vegyen egy mély levegőt. Nyugodjon meg, kérem.
Benedict szeme előtt fekete foltok kezdtek táncolni.
- Ismét úgy álmodott? - A professzor aggódva pillantott pártfogoltjára.
- Lo… - Nyelve ismét megbicsaklott, ölébe fektetett keze vadul remegett.
Champleton egy kis szekrényhez lépve szögletes üveget vett elő, s egy kis pohárba töltve az italt a színész kezébe nyomta azt.
- Igya meg - paskolta meg a karját, Benedict engedelmesen felhajtotta a szíverősítőt. Csendben meredt maga elé, a professzor türelmesen várta, hogy beszéljen. Pár perc elteltével Benedict lassan felpillantott, visszanyújtva az üvegpoharat a profnak.
- Mr. Champleton… Loki megölt valakit.

Smaug egyik hosszú hajtincsét csavargatva meredt a labor egyik számítógépének képernyőjére. Azon hirtelen Sherlock arca tűnt fel, ahogy belehajolt a kamerába, orrát gondolkodón fintorgatva.
- Látlak, Sherlock - szólt unottan Smaug.
- Nagyszerű! - csapta össze a tenyerét a detektív, majd leugrott a székről, ahonnan a kamerát vizsgálta. - Akkor a számítógépben kell lennie a felvételeknek.
Sherlock lehuppant Smaug mellé és kattintgatni kezdett a gépen, a sárkányfiú pedig elvesztette a fonalat. Inkább Khanhoz fordult, aki eközben a professzor titokzatos masinája előtt állt karba font kézzel, maga elé meredve.
- Kha… - kezdett vele Smaug, de a katona egy intéssel elhallgattatta.
Számolok - érkezett a magyarázat.
Pár perc csend után Khan felpillantott, és az asztalhoz lépve kutakodni kezdett. Smaug érdeklődve figyelte a jelenetet - őszintén semmit nem értett a két férfi vizsgálódásaiból.
Khan közben lefirkantotta egy kósza cetlire az egyenlet eredményét. Megfordult a fejében, hogy egy “Kotródj!”-gyal elküldi Smaugot, de végül csak gondolatban jelezte, hogy kellene neki a gép. Tetszett neki a kommunikáció e formája, nem kellett köntörfalazni, felesleges udvariassági köröket leróni; küldesz egy képet, egy érzést, és a másik máris tudja, mit akarsz.
Khan ujjai sebesen jártak a billentyűzeten, pillanatok alatt betáplálta a sugárzás adatait, hozzákapcsolta a keresőprogramhoz, egy műholdhoz, majd…
- Bingó! - ordított fel Khan, Sherlock a szemét forgatta. Eddig kevesebb sikerélménye volt, mint a szuperkatonának. A felvételek mind unalmasak voltak; hol Champleton forgolódott a laborban, hol üresen állt és az égvilágon semmi nem történt.
- Hol van a másik gép? - kukkantott át Smaug Khan térképére, amin piros négyzet jelölte a várost:
-  Livingston.

- Mr. Cumberbatch, ami a legfontosabb: ne kompromitálódjon az ellenséggel! Ne próbálják legyőzni sem Lokit, sem az ismeretlent, aki ellopta a találmányomat - a professzor hangja sértetten csengett, mikor kimondta, a "találmányom" -, csak mentsék meg a barátját! - kötötte a színész lelkére.
Benedict bólintott, igyekezett figyelni Champleton szavaira. Smauggal az oldalán már a tetőn voltak, és egy vakmerő útra készültek. Nem volt idő kipróbálni kettejük elméletét, Benedict csak remélni tudta, hogy helyesen gondolkodott.
Kiálltak a felhőkarcoló szélére. A színész megszédült, ahogy lepillantott a mélységbe, inkább megkereste Smaug lávaszín tekintetét.
Nem lesz gond - sugallta a sárkányfiú, de Benedict nem tudott hinni neki.
- Várjatok!
Kicsapódott a tetőajtó és Khan rontott ki rajta. Egy-egy kis korongot nyomott a küldetésre indulók kezébe.
- Helyezzétek a csukló artériához. A pigmenteket módosítva láthatatlanná tesz titeket - magyarázott lassan, hangja szabályos lejtésén egyáltalán nem érződött, hogy most futott végig vagy hetven emeletet.
- Mennyi idő kell neki? - méregette Benedict a szerkezetet. Ismerte Khan tudását, de most először volt tanúja annak, hogy a szuperkatona valami jövőbeli felfedezést kezel teljesen természetesként. Beleborzongott a gondolatba, hogy mit tudna tenni a világukkal, ha ellenük fordulna.
- Ide kell tenni? - próbálkozott Smaug, Khan bólintott. A sárkányfiú ráhúzta pikkelyes ruhájának ujját a csuklójára. Az eredeti harci öltözetét viselte, a pikkelyek megvédik a támadásoktól - viszont ennek hátrányaként iszonyat feltűnő is volt.
Benedict ellenben egyszerű fekete pulóvert és farmert vett fel, már csak azért is, nehogy kísértésbe essen és gyomron rúgja a titokzatos ellenséget. Így megelőzi, hogy megszegje a professzor parancsát és/vagy nevetségessé tegye magát.
Ismét a mélység felé fordultak, és ezúttal senki nem zavarta meg, hogy a színész összeszedje a gondolatait. Lehunyta a szemét, minden idegszálával a saját testére koncentrált. Érezte az ereiben áramló vért, az ajkai között kiszökő levegőt, lassan felemelkedő karjaiban az izmok mozgását. Kitárt karral állt a tető szélén.
Champleton lassan az idegösszeroppanás szélén állt, még Khan is felszisszent, mikor a színész lábai felemelkedtek a párkányról. Benedict pár pillanatig lebegett, majd kinyitotta a szemét és előre vetette magát. Érezte, hogy a szél az arcába csap, látta a mellette elsuhanó ablakokat, a közeledő utcákat, majd meredek szögben felfele dőlt. A meglepetéstől egy pillanatra elvesztette az uralmat teste felett, tüdejébe jeges kézként markolt a gravitáció.
Zuhanni kezdett.
- Ne! - kiáltott fel Smaug és Ben után vetette magát. Nyílhegyként szelte a levegőt, de mikor megragadta volna a színészt, az leintette.
Benedict arcán váltakozott a megfeszített koncentráció és a rettegés. Próbálta elnyomni, próbálta ismét uralni magát, de megállíthatatlanul zuhant lefele.
Embereld meg magad! - hallotta a fejében Khan parancsoló hangját.
Fél perced van, mielőtt felkenődsz a sztrádára - tájékoztatta Sherlock a maga kifinomult módján, Smaug arcán tehetetlenség tükröződött.
Hadd segítsek! - kérte a színészt.
Menni fog! - erősködött Benedict. - Csak egy pillanat...
Nincs egy pillanatod! - kiáltott Smaug, szemében harag villant. Lepillantott a sebesen növekvő autóutakra, majd visszafordult Benedict felé hogy visszaráncigálja a tetőre.
Ám ekkor a színész eltűnt a szeme elől.
- Ó hogy a trollok törnék be a koponyád, Singh! - csúszott ki a szitok Smaug száján, ahogy lefékezett a levegőben. Egyhelyben lebegve kereste az immár láthatatlanná vált Benedictet.
Legalább működik - szólt közbe Khan.
Benedict eközben élesen jobbra dőlt, elsuhant a felhőkarcoló sarka mellett és felfele repült.
Sikerült! - zengett a kiáltás a Féltestvérek elméjében, Smaug pedig dühösen a színész nyomába eredt.
- Meg akarod öletni magad?!
Benedict jót mosolygott a sárkányfiú kifakadásán - lám, mégsem olyan megszeppent, ártatlan gyerek, mint elsőre tűnt.

Fél óra múlva Livingstonban


Még mindig láthatatlan vagyok? - üzente Smaug, ahogy leszálltak. Benedict igenlő választ küldött.
Egy dombtetőn álltak, Smaug leeresztett szárnyainak hártyáit megfeszítette a szél. Az esőfelhők miatt homály ült a városszélen, hideg vízcseppek tapadtak arcukra, ruhájukra, kirázta őket a hideg. Alattuk a domboldalon futó út túloldalán omladozó ház állt. Ablakai sötéten pislogtak rájuk, de Benedict határozottan elindult lefele a dombon.
Hé! - kiáltott utána Smaug gondolatban. -Biztosan ez az a ház?
Biztos.
Kattant az ajtózár, Benedict büszkén konstatálta magában sikerét, hogy elsőre képes volt manipulálni a fémet. A zuhanás óta benne élt a kétség a képességeivel kapcsolatban, félt, hogy a legfontosabb pillanatban cserben hagyja az ereje.
Halkan lépdelve jártak szobáról szobára, de a kihalt házban senkit nem találtak. Láthatóan senki nem lakott itt az elmúlt pár évben.
Váljunk ketté! - intett a színész, mikor egy lépcsőhöz értek.
Smaug bólintott és elindult a padlás felé, Benedict pedig lefele.
Talán valami pince lehet - gondolta, de valójában egyre kevésbé hitte, hogy megtalálják itt Tomot. Nem hogy a barátját, de még a gépet sem lelték sehol.
Behajtotta az alacsony ajtót, s belépett a sötétbe. Hiába tapogatott villanykapcsoló után, csak annyit ért el, hogy megcsúszott a keskeny falépcsőn és a pince aljáig gurult. Szentségelve szorongatta sajgó derekát, majd egy mély levegőt véve lehunyta a szemét. Fényforrást keresett, olajat, áramot, bármit, ám mikor fókuszált, hihetetlen arany ragyogás tűnt fel elméje sötétjében. Elég volt egy apró löket és a pince fényárba gyúlt. A plafonon kékes fényű lámpák, a fal mellett álló asztalok speciális kislámpái mind felkapcsolódtak, halk zúgás töltötte be a termet. Benedict egyetlen pillantást vetett a sarokban álló szedett-vetett masinára, ami kiköpött mása volt a professzor találmányának, de szeme megakadt az ajtó mellett álló ágyon.
- Tom! - kiáltott fel és barátjához rohant.
Smaug, gyere a pincébe! Megtaláltam!
Hiddleston falfehéren, ájultan feküdt a kórházi ágyon, de a színész túlságosan örült, hogy megtalálta, észre sem vette, hogy nincs magánál.
- Tom, ébredj! - Óvatosan megrázta a vállát. - Thomas! Én vagyok, Benedict! Eljöttem, illetve eljöttünk kiszabadítani… Tom?
Kezdett ráébredni, hogy itt valami nincs rendben. Megkereste és kitapintotta a férfi nyakán a pulzusát, és hatalmasat sóhajtott: Tom életben volt.
Smaug, siess!
Épp megpróbálta volna egy gondolatsugárral elvágni a Hiddleston kezét az ágyhoz bilincselő köteleket, mikor kinyílt az ajtó. Smaug lépett be rajta, arca vérmocskos volt, bal karja esetlenül lógott.
Benedictnek nehezére esett elfojtani a kikívánkozó káromkodást - pedig ő tényleg nem szokott gyakran szitkozódni.
- Smaug, mi történt veled?!

Sherlock egyedül ült a laborban, szemét összehúzva játszotta vissza újra és újra azokat a kis jeleneteket, amiket kivágott a kamerák felvételeiből.
Az elsőn egy furcsa férfi feküdt a székben, ahol ők is felébredtek: kiköpött másuk volt ő is, de elegánsan fésült hajában ősz szálak csillogtak, szeme furcsán csillogott. Sherlock nem ismerte fel, ellenben a másik férfival, aki néha felbukkant a felvételen: a professzor.
Sherlock úgy döntött, a tettek mezejére lép. Khan eltűnt, ki tudja, hova, de ő most megy és beszél ezzel a Champletonnal. Bekopogott a szobájába, de nem kapott választ. Végiggondolta a lehetőségeit, majd lefele indult: csak az lehet a megoldás, hogy Khan és a professzor az edzőteremben vannak. Valóban, mikor a detektív behajtotta a kétszárnyú ajtót, meglátta Khant, ahogy demonstrálta harci tudását Champletonnak.
- Mr. Champleton! - kiáltott Sherlock, hangjában szigor dördült. - Beszélhetnénk?
A professzor arcán a szokásos meglepettséggel fordult felé.
- Persze. Nem járt sikerrel a kameráknál?
- De igen, ami azt illeti - húzta ki magát a detektív, fenyegetően pillantva Champletonra. - Ki a negyedik klón?

7 megjegyzés:

  1. Üdv!

    Nah, remélem, a következő fejezet már pontosan érkezik - tudom, nincs jogom ilyet követelni, de na, néha én is "lealacsonyodhatok" a Gyorsan, kövit szintre -, amiben tisztázódik a rettenetesen jól eltalált és kínzó függővég válasza vagy legalább megjelenik egy új karakter a Szereplők oldalon :3
    ÉS már csak tíz rész! Ahogy a Célkeresztbennél, úgy ennél a történetnél is csak úgy repülnek a fejezetek, és habár odaát még több van, mint idefent, félek, túl rövid lesz.
    (Aztán persze a végén jöhet a felismerés, hogy a hossz pont olyan, amilyennek lenni kell.)

    Mr. Cumberbatch, Smaug, Sherlock, Khan, sok sikert, én nektek drukkolok! Zsazsi :3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sziaa!
      Azt hiszem azzal kezdem, hogy küldök egy virtuális ölelést a kommentedért :3
      Nah, én is remélem, hogy a következő fejezet időben érkezik, főleg, hogy az előtte lévő hét dogáktól zsúfolt, plusz ott van a MondoCON is (amire megy a felkészülés, mint John Constantine ;) ), szóval az lesz az igazi csoda, ha közben kész lesz a fejezet!
      A jó kis függővégekért a bétámat kell megverni, mert ő tanította :D
      A szereplők oldalon amúgy is akartam egy kis változtatást eszközölni, szóval ha szeretnéd/szeretnétek, előbb megtudhatjátok a titokzatos klón nevét... *sejtelmes zúgás*
      Remélem, nem fog olyan nagyon hamar véget érni, mert szeretem ezt a történetet (ahogy a Célkeresztbent is, rip. Am elkezdtem írni az első novellát, szóval évszázadok kérdése és megkapjátok ;) ).

      A Féltestvérek pedig csoportosan dobnak neked puszit és köszönik, hogy szurkolsz nekik! ^^

      Üdv: Babu

      Törlés
    2. Nahát! Tényleg, itt a szünet, itt a Con. El is feledkeztem róla...
      A bétádnak add át legszívélyesebb üdvözletemet. Jó tanítónak bizonyult!
      Most a jó és a rossz énem viaskodik bennem, de kicsit arra hajlok, ha eddig nem került ki, akkor legyen a leleplezése a kövi fejezetben, ne a szereplők oldalon :3

      Novella? :D *novella,novella,novella* *boldogan elvonul dúdolás közben*

      Törlés
  2. Bizony, itt a Con. Hű, akkor már megkérdezem, te ott leszel?
    Átadom ;)
    Humm akkor ne tekerj le a szereplők oldal aljáig mert közben beraktam... De csak egy képet meg a nevét, a történetét eszemben sincs!
    *kuncogva bámulja ahogy dúdolsz*

    VálaszTörlés
  3. Babuuu, naaa. Most rohannm kell olvasni a kövit. Istenem, imádom a srácokat, Khan "legalább működik" beszólásán majdnem hangosan felnevettem, pedig a suliban ülök... Amúgy agresszív leszek, ki mert bántani az én kis husi Smaugomat? Most nem szeretlek. Vagyis de, mert te írtad ezt a csodát, de akkor se. Remélem értem (mert én nem). Nem is pazarlom tovább az időt, megyek olvasni a következőt!
    (Ja, és haragszom, a szereplők menüd lespoilerezte nekem a csavart. Ch.)

    VálaszTörlés
  4. Oh ezekért a lezárásokért a bétámat kell szidni, ő tanította *evil grin*
    Juj fogsz még te haragudni, főleg hogy nem emlékszem hogy milyen csavart lőtten le. Ajjaj.

    VálaszTörlés
  5. (most már muszáj nyomot hagynom magam után, ááá)
    mert igen, itt szar van, érzem, és nem akharooom (;∀;) kellemesen aggasztó sejtéseim vannak a végkifejletet illetően; fel vagyok ajzva,,
    meg egy kis nyáladzás, mert megérdemled: uh hát én úgy imádom a stílusod, ember! meg smaugot is, egyem a máját, kis cukorborsó (sherlockról ne is beszéljünk, totál elveszett a hitem, de most megint annyira hangulatban vagyok, isten áldjon)
    na, rohanok is a következőért, puszipá! ฅ(*°ω°*ฅ)*

    VálaszTörlés